blog template

Saturday, July 22, 2017

Sakit

assalamualaikum..

sis tengah tak sihat ni.. rasa macam nak demam.. dari petang semalam kepala ni sakit.. bangun tidur pagi tadi pun kepala rasa berat lagi.. ni tekak pulak rasa perit.. aduh macam esok nak demam je..

hurmm sis tak larat nak melayan akmal..

entry ni pun taip sikit-sikit je.. dari first day demam sampai hari keempat..

sis cuma nak cakap, kepada yang tak putus-putus provoke sis, sis harap kamu bahagia dengan cara kamu itu.. nilai sis sikit pun tak terjejas, sebaliknya nilai harga diri kamu yang terjejas.. sis tetap ok dengan kehidupan sis..

kepala ni duk terpikir banyak lagi kerja ofis yang tak setel.. harini pun sis dah masuk ofis walau badan ni rasa lembek sangat.. kelas pun sis tak bagi lecture, cukuplah bagi student tugasan.. 

so far, ni demam sis yang paling lama sis rasa.. dah empat hari dah pun.. betul la orang cakap, orang yang jarang sakit ni, sekali kena pancit terus..

doakan sis cepat sembuh ya..



Sunday, July 9, 2017

REVIEW JUJUR : VITAMIN C & E SHAKLEE

assalamualaikum..

lama tak bersua.. keh2..

okeh, sis straight to the point.. sis consume vitamin c shaklee since sis pregnent akmal lagi sampai la pantang.. lps tu sis stop! tujuan consume masa tu sebab nak bekalkan anak dengan nutrisi yang cukup.. ewah!! consume sekali dengan b complex with folic acid shaklee..

sis tak rasa perubahan ketara sangat dalam tempoh tu.. kulit takda la makin cantik ke apa, mcm biasa je.. maybe semua zat dari vitamin tu turun ke baby kot.. tapi ingat,
jangan sesekali makan masa perut kosong, konfem akan terkeluar balik..

lepas sis stop, sis consume secret skin kawai collagen.. sis pernah review dulu.. boleh refer entry lepas.. tapi sis stop jugak!

so last nov 2016, sis consume semula vitamin c, b complex tapi tambah vitamin e.. of cos tujuan utama makan tu adalah untuk improve skin sis.. masa bayar rm 300 ++   tu memang terbayang kulit akan flawless.. wow!! so sis makan la dengan konsisten.. sebulan dua makan mmg takda la nampak perubahan yang ketara.. cumanya jerawat tak la naik mcm dulu.. kalau jenis manusia yang memang nak tengok kesan mengejut tu memang akan kecewa siket la.. haha..

masuk bulan ketiga, keempat sis dah culas- culas makan.. kalau seminggu tu, akan ada macam 2 hari yang sis terskip makan..

tapi bulan puasa lepas, sis stop terus makan vitamin tu.. kononnya nak elakan buah pinggang berkerja keras untuk proses semua vitamin tu.. yela, puasa ni minum air pun kurang, so sis tak brani nak consume..

lepas habis puasa sebulan tu, result skin sis macam biasa je.. takda beza antara makan or tak makan vitamin.. jujur!

tak tau la yang mana kurangnya, tapi bila habis sebotol tu sis tak rasa nk beli lagi.. sebab harga pun boleh tahan, kesan dia agak slow bagi sis yang jenis nak instant result..

kalau u oll jenis penyabar blh terus consume ya!! lagipun lain org lain hasilnya.. ye dop??