blog template

Thursday, February 23, 2012

Professional photographer

Assalamualiakum..

lamanya saya tak update blog kan??

aah!!

sendiri tanya sendiri jawab.. lalala

previously, gambar tunang dulu agak tidak memuaskan sebab kami memang takda upah photographer, so akibatnya memang mata tak dapat fokus pada camera, and background jd ntah pape.. lalalala..
so, for wedding kami plan nak hire a professional photographer agar dapat memomenkan saat bahagia kami.. chewahhhh!!!

actually, semalam saya baru sahaja berunding, tanya- tanya harga untuk gambar kawin of da year saya!!..

^_^

so semalam tanya kawan ofis merangkap lecturer fotografi yang merupakan photographer yang berpengalaman tujuh lapan tahun mengenai isu gambar kawin saya yang amat penting ni.. (macam masalah negara pulak.. hehehe)

Atas sebab kawan, so dapat la harga kawan-kawan.. RM1750 

detail, merangkumi:

  •  dua majlis which is majlis akad nikah and bersanding di rumah saya and majlis menyambut menantu di rumah encik tunang..
  • two custom album
  • outdoor photoshoot
so bila discuss dengan my encik tunang, dia cakap membazir.. lagipun kawan encik tunang boleh offer seribu, which is saya sangat curios dengan air tangan kawan encik tunang ni..

tapi..

for me harga tu dah ok, memandangkan hasil kerja my ofismate ni memang ok..

boleh terjah cni nak tgk hasil dia..

               Q Picture

anyway, still dalam perbincangan dengan encik tunang.. 

Friday, February 17, 2012

cobaan

today, 17th February 2012, so many things happened..
memang xda mud nak explain..
bye!!!

Wednesday, February 8, 2012

bila kantoii...

so??

what do you think bila you all kantoi dengan bos???

actually bos dah cukup baik terima alasan yang kita bagi..

tapi bila kepercayaan yang diberi di sia-sia kan.... what to doooooo
sila jangan tido ok!!

macam ni, you all dah bagi alasan yang you all rase munasabah pada bos 
contohnya

servis kereta
nak pegi bank
jumpa pemaju rumah
hantar anak
and etc

( tapi hakikatnya bos tau yang you all auta)  

tapi bos still approve.. sebab apa??

dulu bos pernah jadi orang bawah jugak, penah jugak auta bagi macam-macam alasan nak bila nak keluar opis.. ok-ok.. dimaafkan

you all faham tak pe yang saya tulis ni??

so bila dh dapat permission keluar, jangan la keluar buat muka selumber depan bos.. tengok la kiri kanan ok.. saya bukan ajar you all cover line ok.. tapi tupp-tup bos ternampak you all galas beg besar.. so? pe kehalnyeee.. you all jugak yang kantoii.. tersepit

so bila bos tanya pe you all nak jawab??

tak kan nak cover benda terang lagi bersuluh kan??

terkial-kial la cari alasan logik..

pada yang tak pandai menipu tu memang jujur la.. saya tabik spring okkkk..

tapi pada yang terbesurubahat mcmna pulak??

kesnya memang dia tau kawan dia dah kantoi and terpaksa mengcover kawan dia.. kes macamna pulak tu..

nak jaga kawan atau nak jujur pada bos???

moral of the story?? 

saya pun still blur

bila saya merepek, saya tak harap anda semua faham ok..

Tuesday, February 7, 2012

kursus kawin

assalamualaikum..

you all dah pegi ke kursus kawin??

saya baru je booking kursus.. tolong jangan cakap pape.. saya tau memang saya terslow sikit bab -bab nak buat wedding preparation ni.. 

for your information, last kenduri kat rumah saya pun 3taun yang lalu.. tu pun kenduri abang jang, abg ma tak payah cakap la, kenduri dia 15 tahun yang lalu kot.. T.T

so, sebagai anak perempuan pertama yang nak buat kenduri kawin ni, saya memang totally neves.. nak mintak guide dari kakak ipars memang la segan.. nak mintak pendapat kawans, masing-masing bizi dengan diorang punye wedding prep and life.. tapi bagus jugak, nanti boleh la g usha-usha kat wedding friends kan.. kot-kot dapat cilox idea-idea bernas.. muahahahahaha.. sila ketawa jahat ok!!

tapi sangat bersyukur yang dady nak sponser, so duit hantaran milik saya sorang la.. yip-yip horey.. terover sudah.. kehkehkeh ^.^Y

rasanya macam dh terkeluar topik pulak kn.. 

berbalik kepada cerita kursus kawin ni, kursusnya end of feb ni, 25 and 26 feb :)
pegi dengan encik tunang tersayang and one of my friend.. nasib baik bawak kawan, nanti takda la boring and segan sangat.. yeayea!!


Thursday, February 2, 2012

our annivasary



Alhamdulillah:) 
berkat dari izin illahi, kesabaran dan kekuatan, kami masih bersama sampai sekarang..
hopefully, peace and happiness will always be with us.. amin

encik tunang, thanks for still be with me and accepting who i am..
you are the best fiance ever!!! 



wahhh.. jiwangnyee aku.. 
xpela kan, korg ada??? hehehe