Tuesday, May 17, 2016

Product review : Laneige BB Cushion

Assalamualaikum..

okeh, harini nak review tentang Laneige BB Cushion.

actually, i terjebak dengan Laneige ni after tengok ofismate i pakai. bagi i muka dia nampak flawless and glowing sangat.

di Kuantan ada satu butik Laneige which is dalam ECM.
first product Laneige yang i terjebak adalah eye cream. yang ni i akan review later.

so berbalik kepada Laneige BB Cushion ni. dia ada 3 jenis. biasa (whitening), anti aging and pore control. kesemua ni adalah spf 50++. i beli jenis biasa. color brown beige. harga RM 159 termasuk satu refill. so macam dapat 2 dengan harga tu.

 i pakai kupon kawan i so i dapt less RM 20.



ini rupa dia . bagi i sekarang ni macam trend packaging macam tu. even kosmetik malaysia pun dah banyak yang produce BB Cushion.

texture dia best. sebab dalam dia span. just dap-dap je kat muka. lau nak cover parut jerawat or jeragat just dap lebih siket. mula-mula pakai memang akan rasa macam muka berminyak. tapi sebenarnya itu adalah efek porselin. berkilau, glowing macam retis Korea. so bagi i yang berkulit kering ni, i rasa ok, nampak muka moist and tak kusam. selepas setengah jam pakai baru color tu akan nampak sangat natural dengan warna kulit. so far i dah pakai 2 bulan, refill pun tak usik lagi.
bukan tu saje tau, if dah pakai BB Cushion ni, u all dah tak perlu lagi nak pakai foundation and sun block. totally berbaloi-baloi.

ni muka i selepas pakai.. glowing dan boleh cover dark circle i. thumb up!!



akmal.. macam tu ragam kamu belakang mama ya.. abis dikokaknya dinasor.. iskk



 adakah i akan beli lagi next time?

yup!!


dekat goshop ada jual tapi color sand beige sahaja.


okeh, bye!

No comments:

Post a Comment

YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL

Assalamualaikum.. khas untuk warga kuantan, jom join kursus young living.. trainer dibawakan khas dari klang.. jom la join ramai-ramai.. ...