Thursday, May 5, 2016

product review : secret skin kawai collagen

Assalamualaikum..

entry ni sebenarnya dah lama i peram..

i start consume secret skin kawai collagan (SSKC) ni 2015. masa tu memang muka tahap kronik sangat.. jerawat naik mencanak-canak.. ibarat cendawan selepas hujan.. maybe sebab stres dengan segala masalah  yang melanda masa tu.

previously, i seorang yang berkulit gelap and muka i memang bukan jenis berjerawat, if ada pun satu dua je.




dalam gambar ni boleh compare betapa flawlessnya kulit akmal and i. muka i memang totally kusam, kering and ada parut jerawat yang hitam. if pakai bedak compact pun macam xlekat sebab kulit terlampau kering.

jerawat di pipi, i biarkan je tak picit pun, tetapi lama-lama jadi parut hitam. belum lagi campur jerawat baru yang merah-merah and dark circle yang sangat obvious. dah la stress dengan masalah, stress pulak dengan muka berjerawat. sampai tahap dah tak tau nak pkai skincare apa..


ni muka i jan 2016 with lite makeup.. no filter! parut hitam- hitam di pipi tu ada sikit -sikit je.. dark circle still ada, kalau letak bedak compact dah ok.. cuma jerawat baru xnaik dah mcm dulu. ada seketul dua je.

sebab secret skin kawai collagen ke??


i consume SSKC selama lima bulan. consume bukan sebab nak putih macam retis tapi cukuplah dapat kurangkan masalah jerawat and parut. lagipun org cakap kalau nak tengok sesuatu product tu berkesan or tak kena cuba at least 3 bulan.

so i beli banyak terus, 1 pekej dia ada 2 botol tahan 2 bulan
so i beli 3 pakej.. ada 6 botol stok selama 6 bulan. giler!!

gigih juga minumnya. setiap malam sebelum tido.. bancuh 1 sachet dengan satu cawan air.. air tu akan jadi color pink. rasanya masam manis. sedap!!







sebab secret skin kawai collagen ke??







sebab secret skin kawai collagen ke??






sebab secret skin kawai collagen ke??




selepas 5 BULAN perubahan yang i rasa masa consume adalah kulit i tak sekering dulu. masalah jerawat berkurang sikit. sikit je.

lepas tu i terus stop sebab speed of healing xseperti yang i nak.


dah namanya perempuan, pakai arini, terus esok nak flawless.. erkk..


lepas tu i pkai product apa pulak??

ok nanti i share.

bye!




No comments:

Post a Comment

YOUNG LIVING ESSENTIAL OIL

Assalamualaikum.. khas untuk warga kuantan, jom join kursus young living.. trainer dibawakan khas dari klang.. jom la join ramai-ramai.. ...