blog template

Tuesday, March 3, 2015

Review- RESTORAN INSAF BARU

Assalamualaikum..

actually entry ini bukan untuk memburukkan atau menjatuhkan pernigaan sesiapa

entry ini adalah bertujuan untuk menzahirkan ketidakpuasan hati penulis terhadap harga makanan yang melampau


kejadian berlaku dalam pukul sebelas lebih pagi. masa ni penulis berkira-kira sama ada nak makan a&w or nasi. then my asben decide jom makan nasi. kenyang lama siket and boleh jalan lama-lama. restoran ni adalah antara kedai yang terhampir dengan sogo

first masuk, restoran ni bersih. we oll decide makan nasi putih, asben pilih lauk kambing and sepiring sayur bendi goreng, i lauk ayam goreng. 

air we oll order laici ais and limau ais. nasi putih sampai bersama sekeping papadom besar.

so we oll pun makan la.. sebab lapar, i rasa sedap je.. i main la teka-teka harga dgn asben, we all target harga dalam rm 30 something sbb dah expect lauk kambing mahal

then masa nak bayar i terkejut sangat, nasib baik tak jatuh jaw i okeh.. rm 55..
so bayar jela

keluar kedai, terus kami belek2 resit tu

kambing rm 25- okeh boleh terima

pastu 

mak aiii

sepinggan nasi putih rm 3

limau ais and laici total rm 8

ayam goreng rm 10

memang terkejut la

harga minyak naik bukannya sampai lima ringgit okeh!!

tau la dekat resit tu tulis high class muslim food.. 

tapi still kedai mamak je pun

agak-agak la harga kan

so far  ni

first time i makan kedai mamak yang harga tak henggat!

sebelum makan kat restoran insaf baru ni, i makan kat mamak jugak area rumah asben

mi goreng basah
kuetiaw sup
limau ais
fresh oren

baru rm 16.70

harga relaven bagi 2 perut :)

tapiiii

restoran insaf baru ni.. memang we oll insaf and bertaubat tak makan situ dah T.T

LOL



No comments:

Post a Comment